Onlangs ben ik begonnen met mijn stage bij De Zorgstrategen. Gedurende de 20 weken dat ik hier stageloop, mag ik een adviesrapport opstellen voor hun nieuwe product die als werktitel “De (ver)bindende Analyse” heeft. Deze scan meet hoe een zorgorganisatie de tevredenheid onder cliënten en medewerkers kan verhogen, zodat het ziekteverzuim en personeelsverloop afneemt.

De ‘zachte kant’ van een organisatie is een abstract begrip. Mijn opdracht is een standaard te ontwikkelen zodat de analyse tot dezelfde input van informatie gaat leiden. Ik voer onder andere een literatuuronderzoek uit om te zien welke variabelen in de analyse meegenomen dienen te worden.

Aan de Universiteit van Twente studeer ik Gezondheidswetenschappen. Ik heb altijd grote interesse voor de zorgsector gehad omdat het iets is waar iedereen in Nederland mee te maken heeft.
Tijdens een module waarbij ik een adviesrapport moest opstellen voor een zorgorganisatie, kwam ik erachter hoe leuk het is om bezig te zijn met de kwaliteit van zorg. Het continu verbeteren van de zorg is iets waar ik graag aan wil bijdragen. Hoe dat na mijn studie vorm moet gaan krijgen, vond ik echter lastig in te schatten. In dit laatste jaar van mijn studie heb ik er dan ook bewust voor gekozen stage te lopen in plaats van extra vakken te volgen. Het is bovendien de enige mogelijkheid tijdens deze studie om praktijkervaring op te doen. Bij mijn zoektocht naar een stageplek die een adviserende rol binnen de zorg heeft, kwam ik uit bij De Zorgstrategen.

Inspirerende stageplek

Het mooie aan deze stage is dat ik het werkveld leer kennen. Ik mag mee naar de afspraken met de zorgorganisaties en kom tot de ontdekking dat de praktijk niet altijd overeenkomt met de theorie. En hoe belangrijk het dus is dat er maatwerk geleverd wordt zoals De Zorgstrategen dat doet. Daarnaast leer ik dat er ontzettend veel komt kijken bij het verbeteren van de zorg, bijvoorbeeld ook op het gebied van wet- en regelgeving. Die veelzijdigheid spreekt mij eveneens aan. Deze stage geeft mij dus steeds meer inzicht en inspiratie voor hetgeen ik na mijn studie wil gaan doen.

Enthousiast team

Het is fijn om stage te mogen lopen bij zo’n enthousiast en gepassioneerd team als dat van De Zorgstrategen. Alle collega’s willen oprécht de zorgorganisaties helpen. Ik zie hen dan ook vaak sparren over de beste oplossingen en hoor ze meedenken met elkaars projecten. De goede sfeer en open cultuur maken het werken extra prettig. Ik ben heel blij dat ik voor een stage in plaats van extra vakken gekozen heb. Deze praktijkervaring is ontzettend waardevol.

De Zorgstrategen 2023 ©